το αντιηλιακό κινητό

  Samsung Galaxy Note 4 το οποίο περιμένουμε να ανακοινωθεί τον Σεπτέμβριο, θα έχει αισθητήρα υπεριώδους ακτινοβολίας, ο οποίος θα προστατεύει τους χρήστες από την έκθεση στον ήλιο.
Σύμφωνα με νέες αναφορές, το επερχόμενο
Θα δίνει πληροφορίες για την ένταση της UV ακτινοβολίας όταν το στρέφεις προς τον ήλιο και θα σου συστήνει αν πρέπει να παραμείνεις η όχι εκτεθειμένος.


Η Samsung έχει αρχίσει να εμπλουτίζει τις συσκευές της με health features από την κυκλοφορία του Samsung Galaxy S4 και του S Health, το οποίο σου επέτρεπε να παρακολουθείς το βάρος σου, την εξάσκηση καθώς και την δίαιτα. Με το Samsung Galaxy S5 η Κορεάτικη εταιρεία πρόσθεσε επιπλέον και το Heart Rate monitor. Οπότε αυτή η κίνηση είναι αναμενόμενη.
Το Galaxy Note 4 θα είναι το πρώτο κινητό τηλέφωνο που θα φέρει UV αισθητήρα και θα ενσωματώνεται με το S Health. Όταν γυρνάς τον UV sensor στον ήλιο, αφού γίνει η μέτρηση θα σου προτείνει τρόπους για να προστατευτείς.
Για παράδειγμα αν η μέτρηση δείξει 0-2 UV rating το S Health θα προτείνει γυαλιά ηλίου και αντηλιακό για τις ευαίσθητες ομάδες. Για 3-5 UV rating θα προτείνει να μένεις σε σκιά κατά τις μεσημεριανές ώρες και να χρησιμοποιείς αντηλιακό με δείκτη μεγαλύτερο του 30.
Το S Health θα έχει επιπλέον συμβουλές για την προστασία από τον ήλιο και για το μαύρισμα στην προσπάθεια να προστατέψει του χρήστες. Αυτό αναμένεται να είναι πολύ χρήσιμο για χρήστες που ζουν σε περιοχές με έντονη ηλιοφάνεια. Παρόλα αυτά θα πρέπει ο αισθητήρας να έχει μεγάλη ακρίβεια για να κάνει καλές μετρήσεις, πράγμα που φαίνεται ότι δεν έχει το heart rate monitor.
Το ερώτημα βέβαια είναι κατά πόσο θα είναι πραγματικά χρήσιμο κάτι τέτοιο.