Το Sweet Home 3D

 

Το Sweet Home 3D απευθύνεται σε εκείνους που θέλουν να σχεδιάσουν τα δωμάτια του σπιτιού τους.


Μπορείτε να φτιάξετε τους τοίχους των δωματίων σας, να αλλάξετε το χρώμα των τοίχων, τις διαστάσεις, να βάλετε έπιπλα (καθιστικό, κουζίνα), επίσης μπορείτε να εισάγετε 3D μοντέλα που φτιάξατε εσείς ή να βρείτε αντίστοιχα σε διάφορα web sites, να αλλάξετε το μέγεθος και τον προσανατολισμό κάθε επίπλου και να προβάλετε τις αλλαγές στο σχέδιο ταυτόχρονα στην προβολή 3D, επίσης μπορείτε να εκτυπώσετε το σχέδιο.




Σχεδιάστε ευθείς, κυρτούς ή επικλινείς τοίχους με ακρίβεια χρησιμοποιώντας το ποντίκι ή το πληκτρολόγιο, εισάγετε πόρτες και παράθυρα στους τοίχους σύρωντας τα στο σχέδιο, και αφήστε το Sweet Home 3D να υπολογίσει τα ανοίγματα, προσθέστε έπιπλα στο σχέδιο από έναν κατάλογο με δυνατότητες επέκτασης και αναζήτησης οργανωμένο σε κατηγορίες όπως κουζίνα, σαλόνι, κρεβατοκάμαρα, λουτρό. Αλλάξτε χρώμα, υφή, μέγεθος, πάχος, τόπο και προσανατολισμό των επίπλων, τοίχων, δαπέδων και οροφών.
 
Επισημειώστε στο σχέδιο περιοχές δωματίων, διαστάσεις, κείμενα και τοποθετήστε το βορά μέσω πυξίδας. Εισάγετε κατόψεις της οικίας για να σχεδιάσετε τους τοίχους, 3D μοντέλα για να συμπληρώσετε τον κατάλογο, και υφές για να αλλάξετε τις επιφάνειες. Εκτυπώστε και εξάγετε PDF, ψηφιακές εικόνες ή διανυσματικές εικόνες, βίντεο και 3D αρχεία σε γνωστούς τύπους αρχείων, επεκτείνετε τις δυνατότητες του Sweet Home 3D με επεκτάσεις προγραμματισμένες σε Java, ή αναπτύσσοντας μια εξέλιξη της εφαρμογής βασισμένη στην Model View Controller αρχιτεκτονική της.
Ορισμένα πρόσθετα αρχεία αντικειμένων που υποστηρίζονται από τον οδηγό εισαγωγής επίπλων του Sweet Home 3D και δημιουργήθηκαν από συντελεστές διατίθενται σε αυτή την ιστοσελίδα (Αγγλική έκδοση). Από την έκδοση 1.3, είναι δυνατή η απευθείας εισαγωγή βιβλιοθηκών επιπρόσθετων μοντέλων 3D στον κατάλογο επίπλων του Sweet Home 3D. Αυτές οι βιβλιοθήκες διατίθενται ως αρχεία SH3F στην ενότητα SweetHome3D-models στην ιστοσελίδα λήψης Sweet Home 3D.


Τα αρχεία SH3F μπορούν να εγκατασταθούν κάνοντας απλά διπλό κλικ σε αυτά. Αυτό αντιγράφει το αρχείο SH3F στον φάκελο plugin επίπλων του Sweet Home 3D, και η τοποθεσία του φακέλου αυτού εξαρτάται από το σύστημά σας: Σε Windows Vista / 7 / 8, αυτός ο φάκελος είναι C:\Users\user\AppData\Roaming\eTeks\Sweet Home 3D\furniture, Σε Windows XP, αυτός ο φάκελος είναι C:\Documents and Settings\user\Application Data\eTeks\Sweet Home 3D\furniture, σε Mac OS X είναι ο υποφάκελος Library/Application Support/eTeks/Sweet Home 3D/furniture του φακέλου χρήστη σας, σε Linux και σε άλλα Unix, είναι ο υποφάκελος .eteks/sweethome3d/furniture του φακέλου χρήστη σας. Καθώς ορισμένα συστήματα (όπως η Linux) μπορεί να μην έχουν τη δυνατότητα να συνδέσουν αρχεία SH3F με το Sweet Home 3D, παρακαλώ προσπαθήστε να αντιγράψετε από μόνοι σας το αρχείο SH3F στον φάκελο plugin επίπλων, αν το διπλό κλικ σε αυτό δεν φέρει κανένα αποτέλεσμα. Για απεγκατάσταση ενός αρχείου SH3F απλά αφαιρέστε το από τον φάκελο plugin επίπλων και επανεκκινήστε το Sweet Home.


Sweet Home 3D 5.5.2
Author's Website:
ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ: Windows