Το νέο κανάλι του Health Agenda




Στο αχανές τοπίο του YouTube, όπου 300 ώρες βίντεο ανεβαίνουν κάθε 1 λεπτό, ξεκινά την πορεία του ένα ελληνικό κανάλι για την υγεία και μάλιστα δίγλωσσο, καθώς το περιεχόμενό του διαθέτει και αγγλικούς υποτίτλους για το ξένο κοινό.
 Πίσω από το Health Agenda, όπως ονομάζεται, βρίσκεται η δημοσιογράφος Χαρά Μπουργάνη, συντάκτρια υγείας για χρόνια στον περιοδικό Τύπο.

Το Health agenda που διανύει ακόμη τα πρώτα του βήματα φέρνει στην επιφάνεια θέματα υγείας που δεν ακολουθούν απαραίτητα την ειδησεογραφία αλλά αξίζει να γνωρίζουμε. Στο πρώτο επεισόδιο μαθαίνουμε για την ψηφιακή μαστογραφία με την δημοσιογράφο να κάνει η ίδια την πρώτη της εξέταση on camera σε δημόσιο νοσοκομείο. Μια διατροφολόγος που ψωνίζει στη βιολογική αγορά και προτείνει το μενού μιας μέρας, τα δικαιώματα των ασθενών σε περίπτωση ιατρικού λάθους και οι νέες τάσεις στις μη επεμβατικές θεραπείες αντιγήρανσης είναι τα θέματα που είναι ήδη online.

«Σήμερα οι περισσότεροι καταναλώνουμε εικόνες και όχι πληροφορία στη μορφή που έχουμε συνηθίσει. Επιπλέον το κοινό του YouTube είναι απαιτητικό, διψά για πρωτότυπο περιεχόμενο και συμμετοχή. Σταδιακά τα επεισόδια θα αποκτήσουν πιο διαδραστικό χαρακτήρα, για να προσαρμοστούν καλύτερα στο μέσο και να ενημερώσουν τον κόσμο για τα θέματα υγείας»αναφέρει η δημιουργός του που ήθελε να κάνει κάτι τελείως διαφορετικό από την αρθρογραφία και είδε το YouTube σαν μια πρόκληση.

Η εκπομπή διατηρεί στοιχεία δημοσιογραφικά, όπως τις συνεντεύξεις και το ρεπορτάζ, ενώ η επιμέλεια εικόνας έχει ανατεθεί σε επαγγελματία ώστε να είναι προσεγμένη. Το βάρος θα δοθεί στο να βελτιωθεί περισσότερο η αισθητική και να εμπλουτιστεί η θεματολογία, ώστε να προσελκύσει περισσότερο κοινό και να μάθει ο κόσμος το κανάλι. «Υπάρχουν και θέματα υγείας, ειδικά αυτά που αφορούν τους εργαζόμενους, που δεν προβάλλονται αρκετά.

 Στα επόμενα επεισόδια του Healthagenda θα δοθεί χρόνος και σε αυτά» καταλήγει η δημοσιογράφος.

Διαβάστε τo περιοδικό «Health 2017» έτσι όπως τυπώνεται!