Το Freda είναι ένα δωρεάν πρόγραμμα για την ανάγνωση ηλεκτρονικών βιβλίων (ebooks)

 

Το Freda είναι ένα δωρεάν πρόγραμμα για την ανάγνωση ηλεκτρονικών βιβλίων (ebooks) για τα Windows. Διαβάστε δωρεάν πάνω από 50.000 κλασικά βιβλία από τα ηλεκτρονικά βιβλιοπωλεία Feed, Gutenberg και άλλους ηλεκτρονικούς καταλόγους, η διαβάστε τα δικά σας (χωρίς DRM) βιβλία στις υποστηριζόμενες μορφές: EPUB, FB2, HTML και TXT.

 

Το πρόγραμμα προσφέρει προσαρμόσιμα στοιχεία ελέγχου, γραμματοσειρές και χρώματα, καθώς και σχολιασμούς και σελιδοδείκτες, καθώς και τη δυνατότητα αναζήτησης λέξεων-κλειδιών και μεταφράσεων καθώς και ανάγνωσης κειμένου σε ομιλία. Ο Freda κατανοεί τις πληροφορίες μορφοποίησης EPUB (έντονο / πλάγιο κείμενο, περιθώρια και ευθυγράμμιση) και μπορεί να εμφανίζει εικόνες και διαγράμματα στα βιβλία.

 

Μπορεί να βρει βιβλία από καταλόγους ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, το Smashwords και το πρόγραμμα Gutenberg, ή εάν διαθέτετε μια υπάρχουσα συλλογή βιβλίων, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το OneDrive, DropBox ή Caliber για να το μοιραστείτε με το τηλέφωνό ή τον υπολογιστή σας. Μπορεί επίσης να κατεβάσει βιβλία από οποιονδήποτε ιστότοπο και από συνημμένα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Ακόμη, μπορείτε να κατεβάσετε βιβλία και να τα κρατήσετε στο τηλέφωνό σας, ώστε να μπορείτε να συνεχίσετε να διαβάζετε όταν δεν έχετε συνδεσιμότητα δικτύου και να τοποθετήσετε τα αγαπημένα σας βιβλία στην Αρχική σελίδα.


Όπως θα δείτε, εμφανίζει διαφημίσεις στο κάτω μέρος της κύριας οθόνης που όμως δεν είναι ενοχλητικές. Ωστόσο, αν δεν θέλετε να βλέπετε τις διαφήμισεις, υπάρχει μια επιλογή αγοράς εντός της εφαρμογής για να τις καταργήσετε - ή μπορείτε να αγοράσετε την εφαρμογή Freda + (είναι ακριβώς ίδια με αυτήν, εκτός από τη μη εμφάνιση διαφημίσεων).