Το Light Phone




Τα smartphones παίζουν σημαντικό ρόλο στη ζωή μας, αλλά το The Light Phone ήρθε για να τα αλλάξει όλα. Ήρθε για να αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο κάποιοι άνθρωποι χρησιμοποιούν τις συσκευές τους.



Όταν αγοράζουμε ένα καινούργιο smartphone, θέλουμε να περιέχει τα πάντα – ή τουλάχιστον όλα όσα χρειαζόμαστε στην καθημερινότητα μας.

 Από τα τεχνικά χαρακτηριστικά και την κάμερα μέχρι το λειτουργικό σύστημα και τις εφαρμογές, η συσκευή μας πρέπει να κάνει τα πάντα (εκτός καφέ – αλλά θα γίνει κι αυτό).
Οπότε, αν θέλουμε η συσκευή μας να κάνει τα πάντα, για ποιο λόγο να αγοράσεις ένα smartphone τόσο απλό όσο το The Light Phone; 
Γιατί είναι μια συσκευή για ανθρώπους που δεν θέλουν να ασχολούνται με εφαρμογές, λειτουργικά συστήματα, ειδοποιήσεις και πάει λέγοντας.


The Light Phone from The Light Phone on Vimeo.
Το μέγεθος του The Light Phone είναι όσο μια πιστωτική κάρτα και σου επιτρέπει να κάνεις τηλεφωνήματα, να αποθηκεύεις επαφές και να βλέπεις την ώρα. Αυτό. Ούτε μηνύματα, ούτε emails, ούτε εφαρμογές. Το The Light Phone δεν παρέχει ούτε καν Bluetooth. 
Είναι μια συσκευή που περιέχει μόνο τις επαφές σου και τίποτε άλλο.


Το The Light Phone έχει ξεκλείδωτη SIM κάρτα (για όσους ζείτε στο εξωτερικό) και λειτουργεί σε ένα 2G GSM δίκτυο (για το οποίο οι χρήστες θα πρέπει να πληρώνουν 5 δολάρια το μήνα). 
Σύμφωνα με την εταιρεία, η μπαταρία της συσκευής διαρκεί μέχρι και 3 μέρες και τρέχει μια custom έκδοση του Android.
Η συσκευή έρχεται σε μαύρο και λευκό χρώμα και αρχικά την είδαμε στο Kickstarter το 2015. Η συσκευή κοστίζει 150 δολάριααυτή την στιγμή αλλά προς το παρόν θα παρέχεται μόνο στις ΗΠΑ.