Τα τρισδιάστατα γυαλιά για Windows 10

 

Παρουσίασε τα HoloLens, το σύστημα επαυξημένης διαδραστικής πραγματικότητας και έδωσε περισσότερες πληροφορίες για τις δυνατότητες του νέου της λειτουργικού συστήματος
Η ενημέρωση της Microsoft γύρω από τα επερχόμενα Windows 10 είχε περισσότερες λεπτομέρειες για τις λειτουργίες και το μοντέλο διάθεσης του νέου λειτουργικού συστήματος, αλλά και μια έκπληξη: 


Η εταιρεία από το Ρέντμοντ παρουσίασε στο Σιάτλ τα επαναστατικά γυαλιά επαυξημένης πραγματικότητας και διάδρασης με το περιβάλλον.


Ακόμα, η Microsoft έδωσε περισσότερες πληροφορίες για το πρότζεκτ Spartan, δηλαδή την ανάπτυξη του νέου web browser που θα είναι ενσωματωμένος στα Windows 10. Το νέο πρόγραμμα περιήγησης στις σελίδες του παγκόσμιου ιστού θα συνεργάζεται με την Cortana, την εικονική βοηθό που ανταποκρίνεται στις φωνητικές εντολές (όπως η Siri στο iOS της Apple). Η Microsoft φιλοδοξεί να χτίσει έναν ταχύτερο και φιλικότερο browser, με περισσότερες λειτουργίες και δυνατότητες επεκτάσεων.


Επίσης, παρουσιάστηκαν οι ανασχεδιασμένες εφαρμογές του Office (Word, Powerpoint και Excel) ειδικά για smartphones και μικρά tablets (μέχρι 8 ίντσες) που θα έχουν εγκατεστημένα τα Windows 10. Το νέο πακέτο θα συνεχίσει να είναι δωρεάν διαθέσιμο, όπως συμβαίνει ήδη για τις φορητές συσκευές με iOS και Android, κάνοντας ευκολότερη μέσω της αφής τη δημιουργία, επεξεργασία και κοινή χρήση εγγράφων κειμένου, υπολογιστικών φύλλων και παρουσιάσεων.
  


Τέλος, έγινε επίδειξη του Surface Hub, μιας υπέρ-υψηλής ευκρίνειας οθόνης αφής 84 ιντσών, με ενσωματωμένο υπολογιστή, αισθητήρες, κάμερες και μικρόφωνα, που μπορεί να αντλήσει περιεχόμενο και εφαρμογές από συσκευές με Windows 10. Προορίζεται για αίθουσες συσκέψεων, εξυπηρετώντας εταιρικές παρουσιάσεις και τηλεδιασκέψεις μέσω Skype, με την παράλληλη εκτέλεση εφαρμογών και την κοινή χρήση περιεχομένου.