πόσο καλά ξέρετε το Google Chrome?



 
Εδώ είναι μια συλλογή από τις 15 πιο χρήσιμες συμβουλές και κόλπα για το Google Chrome που θα σας βοηθήσουν να εργαστείτε  πιο γρήγορα και να κάνετε περισσότερα με τον αγαπημένο σας  web browser . Δεν χρειάζεται να εγκαταστήσετε επεκτάσεις. 

1. Αποθηκεύστε ιστοσελίδες σε μορφή PDF

Το Google Chrome διαθέτει ενσωματωμένο PDF reader. Ανοίξτε οποιαδήποτε ιστοσελίδα, πατήστε Ctrl + P για τα Windows (ή Cmd + P στο Mac σας) και επιλέξτε "Αποθήκευση ως PDF" από τη λίστα των διαθέσιμων εκτυπωτών για να κατεβάσετε το ως αρχείο PDF . Δεν απαιτούνται επεκτάσεις.

2. Ορισμός  προσαρμοσμένων συντομεύσεων πληκτρολογίου

Google Chrome υποστηρίζει μια σειρά συντομεύσεων πληκτρολογίου, αλλά μπορείτε επίσης να ορίσετε τις δικές σας προσαρμοσμένες συντομεύσεις για να ξεκινήσετε τις  διάφορες επεκτάσεις και τις εφαρμογές του Chrome .
 Πληκτρολογήστε  chrome :/ / extensions  στη γραμμή διευθύνσεων του προγράμματος περιήγησης για να ανοίξετε τη σελίδα "επεκτάσεις", μετακινηθείτε προς τα κάτω και κάντε κλικ στο σύνδεσμο που λέει συντομεύσεις πληκτρολογίου 
.

3. Διαγράψτε επιλεκτικά, το ιστορικό του ιστού σας 

Το ιστορικό του Google Chrome ( chrome :/ / history ) δεν περιέχει το "Επιλογή όλων" οπότε αν θέλετε  να διαγράψετε, ας πούμε, 20 σελίδες από το αρχείο καταγραφής της ιστορίας, θα πρέπει να επιλέξετε 20 τετραγωνίδια. Το κόλπο είναι να επιλέξετε το πρώτο πλαίσιο ελέγχου, κρατήστε πατημένο το shift και επιλέξτε το τελευταίο κουτάκι. Τα πάντα στο μεταξύ θα έχουν επιλεγεί.

4. Εγκατάσταση μη εγκεκριμένων επεκτάσεων του Chrome

Οι νεότερες εκδόσεις του Chrome δεν σας επιτρέπουν να εγκαταστήσετε επεκτάσεις που δεν περιλαμβάνονται στο επίσημο κατάστημα του Google Chrome. Ως προσωρινή λύση, μπορείτε να ανοίξετε τη σελίδα επεκτάσεων του Chrome, και  να ενεργοποιήστε τη λειτουργία Developer και drag-n-drop την επέκταση (το αρχείο. Crx) στο Chrome σας.

5. Γρήγορη επιδιόρθωση,  για αργό Chrome

Το Google Chrome μπορεί να έχει υποτονική αίσθηση μετά από πολλές ώρες συνεχούς χρήσης. Η ευκολότερη λύση,  είναι να κάνετε επανεκκίνηση του browser σας, αλλά μερικές φορές ο ένοχος θα μπορούσε να είναι μια κακή κωδικοποιημένη επέκταση ή ακόμη και μια ιστοσελίδα. Η λύση μπορεί να βρεθεί στα  Εργαλεία -> Task Manager. Κατεβείτε τη  λίστα,  επιλέξτε τις ιστοσελίδες και τις επεκτάσεις που καταναλώνουν περισσότερη μνήμη,  και κάντε κλικ στο κουμπί "Τέλος διεργασίας" .

6. Fake τρέχουσα θέση.

Ορισμένες ιστοσελίδες, όπως το Google Maps, για παράδειγμα, μπορεί να ζητήσει από το πρόγραμμα περιήγησης  τη γεωγραφική θέση σας. Μπορείτε να επιλέξετε να μην μοιράζονται τα δεδομένα με την ιστοσελίδα ή μπορείτε ακόμη να δηλώσετε και ψεύτικη  τρέχουσα θέση . Πηγαίνετε στο Εργαλεία -> Εργαλεία για προγραμματιστές και πατήστε το Esc κλειδί για να ανοίξει την κονσόλα. Εδώ μεταβείτε στην καρτέλα Emulation και εισάγετε οποιαδήποτε τιμή για το γεωγραφικό σας πλάτος και μήκος.

7. Αποκαλύψτε όλα τους κρυφούς κωδικούς πρόσβασης σας

Το Google Chrome μπορεί να θυμηθεί και να συμπληρώσει αυτόματα τους κωδικούς πρόσβασης σας, αλλά αυτοί είναι καλυμμένοι με αστερίσκους. Αν θα θέλατε να αποκαλύψει ένα κρυφό κωδικό πρόσβασης , ανοίξτε τα Εργαλεία για προγραμματιστές, οπτικά επιλέξτε το πεδίο του κωδικού πρόσβασης στη σελίδα και αλλάξετε τον τύπο εισόδου του κωδικό πρόσβασης στο κείμενο. Εναλλακτικά, μπορείτε να βρείτε τους αποθηκευμένους κωδικούς σας στο chrome :/ / settings / passwords .



8. Συντάξτε μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από τη γραμμή διευθύνσεων

Αν είναι να γράψετε ένα νέο μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο Chrome, θα ανοίξει την ιστοσελίδα του Gmail και πατήστε το κουμπί για σύνθεση του mail. Εναλλακτικά, απλά πηγαίνετε στην γραμμή διευθύνσεων του browser και πληκτρολογήστε την εντολή mailto όπως mailto: recipient@domain.com . Αυτό θα ανοίξει το Gmail στο  παράθυρο σύνθεσης  με αυτόματα συμπληρωμένη τη διεύθυνση στο πεδίο Προς.

9. Γράψτε τις σημειώσεις σας μέσα από το Chrome

Ενώ υπάρχουν μερικές καλές επεκτάσεις Chrome που προσθέτουν κάποιο σημειωματάριο, όμως στις δυνατότητες στο πρόγραμμα περιήγησης σας, υπάρχει ένα μικρό JavaScript hack που θα γυρίσει αμέσως Chrome σας σε ένα πρόγραμμα επεξεργασίας κειμένου. Ανοίξτε μια νέα καρτέλα και κάντε επικόλληση δεδομένων: text / html, <html contenteditable> στη γραμμή διεύθυνσης. Κάντε κλικ οπουδήποτε μέσα στην καρτέλα για να αρχίσετε να πληκτρολογείτε.

10. Χρησιμοποιήστε το Chrome ως Media Player

Μπορείτε να μεταφέρετε αρχεία ήχου, βίντεο, εικόνες, αρχεία κειμένου, ακόμα και τα έγγραφα PDF από την επιφάνεια εργασίας σας στο βίντεο του Chrome και προβολή τους χωρίς να ανοίξετε μια ειδική εφαρμογή προβολής.

11. Τοποθετήστε περισσότερους σελιδοδείκτες στη γραμμή εργαλείων

Αν θα θέλατε να ταιριάζει σε περισσότερους σελιδοδείκτες στο Bookmarks Toolbar του Chrome, απλά κάντε δεξί κλικ σε οποιοδήποτε σελιδοδείκτη, επιλέξτε Επεξεργασία και αφαιρέστε τα πάντα στο πεδίο Όνομα. Αποθηκεύσετε και ο Chrome θα εμφανίζει μόνο το favicon του site στη γραμμή εργαλείων. Μπορείτε έτσι να χωρέσει σε πολλά περισσότερα σελιδοδείκτες στον ίδιο χώρο.

12. Για βελτίωση της σταθερότητας, τοποθετήστε το Flash μόνο όταν χρειάζεται

Ο κόσμος έχει προχωρήσει σε HTML5, αλλά ορισμένες ιστοσελίδες εξακολουθούν να απαιτούν το πρόγραμμα Adobe Flash Player. Πηγαίνετε στο Advanced Settings του προγράμματος περιήγησης ( chrome :/ / settings / περιεχόμενο ) και επιλέξτε το "Click to Play" επιλογή στα Plugins. Το Flash Player θα παραμείνει απενεργοποιημένο στον browser σας και, θα πρέπει να το απαιτήσει  μια ιστοσελίδα Flash, για να  το ενεργοποιήσετε on-demand .

13. Προσποιηθείτε  ότι είστε από κινητό, σε αργό Internet

Αν έχετε μια αργή σύνδεση στο Διαδίκτυο, ή αν το ξενοδοχείο σας έχει χρέωση  για κάθε byte δεδομένων, μπορείτε να δηλώσετε ότι είστε από  μια φορητή συσκευή και οι περισσότερες ιστοσελίδες θα σας εξυπηρετούν στο φιλικό περιβάλλον των κινητών συσκευών. Πηγαίνετε στα Εργαλεία του Chrome, στην καρτέλα Προσομοίωση και επιλέξτε είτε Android ή iOS ως επιλογή. 

14. Αφαιρέστε τα ενοχλητικά  URLs

Όταν πληκτρολογείτε μερικούς χαρακτήρες στη γραμμή διευθύνσεων του Chrome, ο browser θα προτείνουν ταιριάζουν URLs από το ιστορικό του ιστού σας. Αν υπάρχει κάποια συγκεκριμένη διεύθυνση URL που δεν θα θέλατε να εμφανίζεται στον κατάλογο των προτάσεων, μπορείτε να την αφαιρέσετε εύκολα από την εκκαθάριση του ιστορικού ή από την ίδια τη γραμμή διευθύνσεων. Επισημάνετε την αυτόματη συμπλήρωση διεύθυνσης URL στη λίστα drop-down και πατήστε Shift + Delete για να την αφαιρέσετε μόνιμα.

15. Επιλέξτε to Google Cache για ανάγνωση σελίδων offline.

Το Google Cache είναι πολύ βολικό αν μια ιστοσελίδα που προσπαθείτε να ανοίξετε ενώ είστε  offline και ο Chrome καθιστά πραγματικά εύκολο για σας να αποκτήσετε πρόσβαση στην  αποθηκευμένη έκδοση της κάθε σελίδας. Ενώ είστε σε μια σελίδα, κάντε κλικ στη γραμμή διευθύνσεων, πληκτρολογήστε "cache" πριν από το URL και πατήστε Enter.