To Windows DefenderΔωρεάν Antivirus από την Microsoft

   
To Windows Defender είναι ο διάδοχος του Microsoft Security Essential, του δωρεάν antivirus της Microsoft, το οποίο πλέον ενσωματώνεται στα Windows 7 και 8! Στην αρχή ήμουν αρκετά επιφυλακτικός με το συγκεκριμένο πρόγραμμα αλλά με την πάροδο του χρόνου και μέσα από θετικά σχόλια των απανταχού χρηστών έγινε πλέον το μόνιμο πρόγραμμα προστασίας από ιούς στον υπολογιστή μου.

Είναι ένα πολύ καλό πρόγραμμα και ελαφρύ και σας προτρέπω να το εγκαταστήσετε. Υπόψιν ότι αν τρέχετε άλλο πρόγραμμα προστασίας, το Windows Defender απενεργοποιείται αυτόματα, διότι ως γνωστόν, δύο antivirus σε κοινή λειτουργία δεν είναι και ότι καλύτερο! 




Το Windows Defender βρίσκεται στην καρτέλα του πίνακα ελέγχου
Εφόσον λοιπόν αποφασίσετε να το ενεργοποιήσετε, θα το βρείτε στην καρτέλα του πίνακα ελέγχου (ο οδηγός έγινε σε περιβάλλον Windows 7, αλλά παρόμοιο είναι και των Windows 8).

Περιέχει μια πλήρη προστασία από ιούς, malware και spyware και η αναβάθμιση του γίνεται αυτόματα και αρκετά συχνά χωρίς να χρειάζεται να ανησυχείτε για αυτό. Παρέχει προστασία σε πραγματικό χρόνο αλλά μπορείτε να κάνετε και χειροκίνητη σάρωση του συστήματος για τυχόν απειλές.

Μπορείτε να ορίσετε χρονικά κάθε πότε να κάνει αυτόματα σάρωση στον υπολογιστή
Επίσης έχετε την δυνατότητα να ενεργοποιήσετε τον αυτόματο έλεγχο για ενημερώσεις σε οποιαδήποτε χρονική στιγμή το επιθυμείτε! Πραγματικά πρόκειται για μια πολύ καλή και δωρεάν λύση και πολλοί είναι αυτοί που αγνοούν ακόμα και την ύπαρξή του!