Ηλιακοί αυτοκινητόδρομοι παράγουν ενέργεια,

   Σκοτ και η Τζούλι Μπρούσο είχαν μια πρωτοποριακή ιδέα: να αντικαταστήσουν την άσφαλτο στους αμερικανικούς αυτοκινητόδρομους και στους χώρους στάθμευσης με φωτοβολταϊκά πάνελ αρκετά ανθεκτικά ώστε να αντέξουν το βάρος της κίνησης των αυτοκινήτων.
Πριν από οκτώ χρόνια, ο 
Μετά από διάφορες δοκιμές και προσπάθειες εξεύρεσης χρηματοδότησης η εταιρεία του Σκοτ και της Τζούλι, η Solar Roadways, εγκαινίασε τον πρώτο χώρο στάθμευσης που αποτελείται από εξάγωνα ηλιακά πάνελ.
Τα πάνελ δεν συλλέγουν απλά ηλιακή ενέργεια, αλλά είναι και εξοπλισμένα με κυκλώματα,προγραμματιζόμενους λαμπτήρες LED και ένανθερμικό παράγοντα που λιώνει τον πάγο και το χιόνι κατά τους χειμερινούς μήνες. Όλα τα παραπάνω προστατεύονται από  στρώμα υπερανθεκτικού “αντιολισθητικού” γυαλιού. Ο συγκεκριμένος χώρος στάθμευσης έχει ηλιακή ισχύ 36 Κιλοβάτ.
Κάτω από την επιφάνεια έχουν αναδιαταχθεί οι υποδομές των εταιρειών ενέργειας και τηλεπικοινωνιών προκειμένου να επιτευχθεί καλύτερη πρόσβαση στους τεχνικούς των υπηρεσιών κοινής ωφέλειας και να εξαλειφθούν τα νεκρά σημεία για την κινητή τηλεφωνία.


Ένα ειδικό κανάλι καλωδίωσης επιτρέπει τη χρήση καλωδίων όλων των ειδών, από οπτικές ίνες για γρήγορο ίντερνετ έως τηλεφωνικά καλώδια και υποδομές για τηλεοπτικό σήμα.
Μια ακόμα λειτουργία που ενσωματώνει το “έξυπνο” πάρκινγκ είναι η συλλογή, αποθήκευση, επεξεργασία και διανομή των ομβρίων υδάτων.
Στις 22 Απριλίου 2014, Ημέρα της Γης, το ζεύγος των Μπρούσο ξεκίνησε μια νέα καμπάνια αναζήτησης πόρων μέσα από την πλατφόρμα Indiegogo.
Στόχος τους είναι να συγκεντρώσουν ένα εκατομμύριο δολάρια για να τοποθετηθούν ηλιακά πάνελ στο υπόλοιπο 31% των εξαγωνικών γυάλινων στοιχείων που συνθέτουν τον χώρο στάθμευσης.