η παρουσίασης της 55LA970V,τηςLG

Στήν παρουσίασης της 55LA970V, αναφερόμαστε σε δυνατότητες και εξοπλισμό και επιβεβαιώνουμε ότι πρόκειται για την πιο εξοπλισμένη τηλεόραση που έχει κατασκευάσει ποτέ η LG.
design
Eκτός από το ότι είναι η πιο εξοπλισμένη, κατά την προσωπική μου άποψη είναι και η πιο όμορφη LG CINEMA 3D τηλεόραση ever...
LG55LA970V-designf-fullhd.gr


Είναι μετρημένη, σοβαρή με προσοχή στο φινίρισμα και πλούσια όψη.  Σε κορυφαία επίπεδα κινείται και η εργονομία της.
LG55LA970V-designb-fullhd.gr
Η βάση σταθερή όσο ποτέ, ξεχωρίζει από την λιτότητα της.
LG55LA970V-soundbar-fullhd.gr
Το Super Highlight η ηχομπάρα! Ο χρήστης μπορεί να επιλέξει να εμφανίζεται με την ενεργοποίηση της τηλεόρασης και να εξαφανίζεται με το σβήσιμο της. Η όλη διαδικασία μυρίζει B&O...
io
Οι θύρες επικοινωνίας της τηλεόρασης είναι πλήρεις και εργονομικά τοποθετημένες.
LG55LA970V-io-fullhd.gr
Είναι μοιρασμένες σε δύο blocks. Στις πλαινές και τις πίσω.
LG55LA970V-ios-fullhd.gr
Στις πλαινές συναντάμε:
  • 3x HDMI
  • 3x USB [1x USB3.0 + 2x USB 2.0]
  • Υποδοχή CI
 LG55LA970V-iob-fullhd.gr
Στις πίσω συναντάμε:
  • Θύρα Εthernet
  • Θύρα RS232
  • Eίσοδος κεραίας Analogue/DVB-T 
  • Είσοδος κεραίας DVB-S
  • Eίσοδος Συνιστωσών [Component] με είσοδο ήχου 
  • Είσοδος Σύνθετη [Composite] με είσοδο ήχου
  • Έξοδο ψηφιακή [οπτική] ήχου
  • Έξοδο ακουστικών
in-the-box
H 55LA970V συνοδεύεται από όλα τα απαραίτητα αξεσουάρ.
LG55LA970V-intheboxfullhd.gr
Ούσα slim  χρησιμοποιεί αντάπτορες για τις αναλογικές κυρίως συνδέσεις της, όπως οι Component & Scart. 
LG55LA970V-dualplay-fullhd.grLG55LA970V-3dglasses-fullhd.gr


Στην συσκευασία ο χρήστης θα βρει ένα ζευγάρι γυαλιά για την λειτουργία Dual Play, όπως επίσης και ένα πακέτο 3D Party που περιέχει πέντε ζευγάρια γυαλιών πολωμένου φωτός [polarized] σε διάφορους χρωματισμούς.
LG55LA970V-magicremote-fullhd.gr
Πέρα επίσης του συμβατικού τηλεχειριστηρίου, συνοδεύεται και από το νέο Μagic Remote το οποίο διαθέτει λειτουργίες pointing, wheel, gesture αλλά και αναγνώριση φωνής.
smart-tv
Η 55LA970V είναι μία καθαρόαιμη έξυπνη τηλεόραση.
LG55LA970V-smart1-fullhd.grΔιαθέτει ενσωματωμένο WiFi και παρέχει πλήρη πρόσβαση στην πλατφόρμα της LG η οποία προσφέρει δεκάδες εφαρμογές και πλούσιο περιεχόμενο.
LG55LA970V-smart2-fullhd.gr
Το παρόν δίνει ο Web Browser, που διακρίνεται για την ταχύτητα του, η λειτουργία SmartShare για μοίρασμα αρχείων με smartphones & tablets, το Miracast για προβολή της οθόνης του κινητού στην τηλεόραση, το MHL για ενσύρματη σύνδεση και το WiDi για ασύρματη σύνδεση με υπολογιστή.   
LG55LA970V-smart4-fullhd.gr
Εκτός από το Magic Remote με φωνητική αναγνώριση που καταλαβαίνει και ελληνικά και παρέχει τις λειτουργίες 'Έλεγχος, Κατάδειξη, Τροχός, Κίνηση και Φωνή, η 55LA970V φέρει ενσωματωμένη κάμερα, που παρέχει αναγνώριση προσώπου και κίνησης. Η ενεργοποίηση της γίνεται χειροκίνητα. Δεξιά και αριστερά αυτής υπάρχουν δύο μικρόφωνα, ενώ υπάρχει και χειροκίνητη ρύθμιση της γωνίας σε εύρος πέντε μοιρών.
LG55LA970V-smart3-fullhd.gr

Ο media player παρέχει ικανοποιητική συμβατότητα κυρίως σε αρχεία εικόνας και βλέπει ελληνικούς υπότιτλους. Είναι όμως φειδωλός στην συμβατότητα με αρχεία φωτογραφιών και ήχου, αφού βλέπει μόνο JPEG, MP3 & WMA.
Βέβαια ούτε λόγος για αναπαραγωγή αρχείων 4Κ...
Όπως όλες οι 4Κ τηλεοράσεις του 2013, έτσι και η 55LA970, δεν δέχεται ούτε παίζει σήμα 4K από τις HDMI [1.4] ή από την θύρα USB. 

rest
H τηλεόραση διαθέτει επίγειο ψηφιακό και δορυφορικό δέκτη με δυνατότητα εγγραφής ψηφιακών προγραμμάτων.
Οι ρυθμίσεις ειδικά στην εικόνα είναι γνώριμες και χαρακτηρίζονται από την πιστοποίηση isfccc που προσφέρει δεκάδες παραμέτρους, ικανοποιώντας και τον πιο απαιτητικό χρήστη.
LG55LA970V-image-menu-fullhd.gr
Από αυτές ξεχωρίζουν η ρύθμιση της ισορροπία με λευκού με ρύθμιση ανά 5IRE και με εσωτερική γεννήτρια, οι τρεις επιλογές του τοπικού ελέγχου της φωτεινότητας, η ρύθμιση χρώματος και η επιλογή του εύρους με πρότυπα όπως τα SMPTE, REC 709, EBU κ.α.
LG55LA970V-image-menu2-fullhd.gr
Διατίθεται επίσης λειτουργία εξοικονόμησης ενέργειας, όπως επίσης και αισθητήρας για την αυτόματη ρύθμιση της φωτεινότητας συναρτήσει του περιβάλλοντα φωτισμού.
LG55LA970V-image-menu4-fullhd.gr
Ικανοποιητικές είναι και οι ρυθμίσεις στο 3D, όπου παρέχεται δυνατότητα μετατροπής 2D σε 3D έξι παραμέτρων, με ρύθμιση του βάθους, της οπτικής γωνίας, διόρθωση χρώματος, όπως και του 3D Zooming.
Iκανοποιητικές είναι οι ρυθμίσεις και τομέα του ήχου. Από αυτές ξεχωρίζουν ο ισοσταθμιστής, ο εικονικός περιβάλλοντας ήχος, όπως και η λειτουργία sound optimizer.
Να θυμίσουμε ότι η τηλεόραση παρέχει την λειτουργία Dual Play που αφορά στα παιχνίδια 2D επιτρέποντας σε δύο χρήστες να βλέπουν διαφορετική εικόνα την ίδια στιγμή.
Στις λοιπές λειτουργίες συναντάμε ακόμα χρονοδιακόπτες ενεργοποίησης και παύσης λειτουργίας, δυνατότητα κλειδώματος, αναβάθμισης λογισμικού, οδηγός εικόνας κ.α.