Η πρώτη γενιά των κοινωνικών FLASH ρομπότ

   

Ποιος είναι το Flash;

Η πρώτη γενιά των κοινωνικών FLASH ρομπότ έχει αναπτυχθεί στο Βρότσλαβ Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο κατά τη διάρκεια του 7ου ΠΠ LIREC έργου. 


Υπηρέτησε ως πλατφόρμα ενοποίησης για διάφορες ρομποτικές τεχνολογίες και επέτρεψε επίσης πειραματική επαλήθευση αυτών των τεχνολογιών σε ένα κοινωνικό περιβάλλον (πειράματα HRI). FLASH σχεδιάστηκε και κατασκευάστηκε σε συνεργασία με
Produkt Dizajn Studio , TF Κατασκευή και Cad-Mech .

 Τρέχουσα ομάδα των μηχανικών που εργάζονται για το ρομπότ έχουν αναπτύξει την επόμενη γενιά των ρομπότ - FLASH Mk II.
  
 Πρόκειται για ένα πλήρως ανοικτό λογισμικό και το υλικό του έργου!

 Ως ένα ανοικτό σύστημα, το σχεδιασμό και την τεκμηρίωση όλων των συστημάτων υλικού και λογισμικού σύμφωνα με τις άδειες Ίδρυμα Ελεύθερου Λογισμικού GNU άδεια, έτσι ώστε το σύστημα να μπορεί να αναπαραχθεί ελεύθερα και κατά παραγγελία.

Η κατασκευή μπορεί να χαρακτηριστεί ως το MDS-τύπου (κινητά-επιδέξιος-κοινωνική) ρομπότ. Υπηρέτησε ως πλατφόρμα ενοποίησης για διάφορες ρομποτικές τεχνολογίες και επέτρεψε επίσης πειραματική επαλήθευση αυτών των τεχνολογιών σε ένα κοινωνικό περιβάλλον (πειράματα HRI).

 Είναι καλά γνωστό ότι στην έναρξη και τη διατήρηση του ανθρώπινου / ανθρώπου αλληλεπίδραση τα συναισθήματα είναι πρωταρχικής σημασίας. Έχει υποτεθεί ότι τα συναισθήματα είναι ένα μέσο της μη-λεκτικής ανθρώπου / ρομπότ και ρομπότ / ανθρώπινη επικοινωνία. Για το λόγο αυτό, ένα ρομπότ είναι σε θέση να επικοινωνούν
   
Το σύστημα ελέγχου του FLASH είναι σύμφωνη με την τριών στοιβάδων αρχιτεκτονική ελέγχου παράδειγμα.



 Χαμηλότερο στρώμα του προσφέρει ένα απαραίτητο αφαίρεσης υλικού και ενσωματώνει χαμηλού επιπέδου ελεγκτές κίνησης, τα συστήματα αισθητήρων και αλγορίθμων που εφαρμόζονται ως εξωτερικό λογισμικό.

 Το μεσαίο στρώμα είναι υπεύθυνο για τις λειτουργίες του ρομπότ και την υλοποίηση των αρμοδιοτήτων του. Ορίζει μια σειρά από εργασίες το ρομπότ θα είναι σε θέση να εκτελέσει. Δύο κατώτερα στρώματα της αρχιτεκτονικής με βάση το λογισμικό ανοικτού κώδικα Urbi, που δημιουργήθηκε από Gostai. 
Το υψηλότερο στρώμα μπορεί να ενσωματώνει ένα ειδικό σύστημα λήψης, ένα πεπερασμένο-κρατική μηχανή ή ένα ολοκληρωμένο σύστημα που προσομοιώνει την ανθρώπινη λειτουργίες μυαλό.