Η οθόνη του κινητού (και) στο... παρμπρίζ!

Ενώ γνωρίζουμε για τα συστήματα πληροφόρησης του αυτοκινήτου όπως το carplay της Apple, τα οποία μεταφέρουν πληροφορίες μέσω μιας οθόνης στο ταμπλό του αυτοκινήτου, μια νέα προσέγγιση έρχεται από το Navdy, το οποίο εμφανίζει τις πληροφορίες του στο παρμπρίζ του αυτοκινήτου.


Το Navdy έχει ως στόχο να φέρει στους οδηγούς τις πληροφορίες, με τα συνδεδεμένα συστήματα του αυτοκινήτου, όπως το Android Auto και CarPlay, χωρίς να χρειάζεται οι χρήστες να πάρουν τα μάτια τους από το δρόμο.

   
Η Οδήγηση με το Navdy μοιάζει πολύ με τη χρήση του Google Glass. Με μια οθόνη heads-up , η συσκευή προβάλλει μια διαφανή οθόνη στο παρμπρίζ σας, για να δείτε τους χάρτες, τις κοινοποιήσεις και τις εφαρμογές μουσικής. Η οθόνη έχει σχεδιαστεί έτσι ώστε το περιεχόμενο να εστιάζεται στα δέκα μέτρα περίπου μπροστά από το αυτοκίνητο, έτσι ώστε οι οδηγοί να μπορούν εύκολα να βλέπουν την οθόνη.

Η Navdy CTO και συνιδρυτής Karl Guttag δήλωσαν πως δεν πιστεύουν ότι τα υπάρχοντα μέσα πληροφόρησης στο αυτοκίνητο παρέχουν πραγματικά μια ασφαλέστερη λύση από τοnavdy.

Guttag είπε επίσης ότι η εταιρεία επικεντρώθηκε  βελτιώνοντας τη λειτουργία της εναλλαγής μεταξύ των εφαρμογών, έτσι ώστε τα τηλεφωνήματα και άλλες κοινοποιήσεις να μη διακόπτουν την πλοήγηση.



Το Navdy υποστηρίζει πλήρως φωνητικές εντολές και gestures, ενώ επίσης οι οδηγοί μπορούν να τελειοποιήσουν τα είδη των κοινοποιήσεων που λαμβάνουν. Μπορούν να επιλέξουν να λαμβάνουν SMS και ειδοποιήσεις από μέσα κοινωνικής δικτύωσης, μόνο ενώ το αυτοκίνητο έχει σταματήσει, για παράδειγμα, ή να απενεργοποιούν εντελώς, αυτούς τους τύπους των κοινοποιήσεων.

Αρχικά θα είναι συμβατό με το Google Maps, και τις εφαρμογές μουσικής και επικοινωνίας όπως τα μηνύματα, και οι εφαρμογές μέσων μαζικής ενημέρωσης.

Από την πλευρά της πλοήγησης, θα υπάρχει υποστήριξη για το Google Maps, αλλά η εταιρεία λέει ότι θα πρέπει να προστεθεί υποστήριξη και για άλλες εφαρμογές χαρτών, όπως το Waze ή η Apple Maps στο μέλλον.

 Ίσως είναι η καλύτερη λύση για όλους όσοι δε μπορούν να στερηθούν την επικοινωνία αλλά και τις διάφορες εφαρμογές του τηλεφώνου τους κατά τη διάρκεια της οδήγησης. 
Το σύστημα της Navdy είναι συμβατό και με Android αλλά και με iOS και με τη διαδικασία του crowdfunding (που είναι πολύ διαδεδομένη στις μέρες μας) διατίθεται για προ-παραγγελία στην τιμή των 299$ (224€) με 40% έκπτωση. Οι πρώτοι πελάτες θα παραλάβουν τις συσκευές τους τον Ιανουάριο του 2015 και από τότε και μετά η τιμή του συστήματος θα είναι 499$ (373€).