μετρήστε μόνοι μας την ταχύτητα του internet που πληρώνετε

   
Τη δημιουργία του πρώτου ψηφιακού χάρτη ευρυζωνικής κάλυψης της Ελλάδας προωθεί η ΕΕΤΤ, καλώντας τους συνδρομητές με ADSL ή VDSL συνδέσεις να συμμετέχουν στο ΥΠΕΡΙΩΝ, ένα καινοτόμο, αξιόπιστο και εύχρηστο «Σύστημα Αποτίμησης Ποιότητας Ευρυζωνικών Συνδέσεων».
Με το ΥΠΕΡΙΩΝ, στo www.hyperiontest.gr,οι ίδιοι οι συνδρομητές μετρούν, ελέγχουν και ταυτόχρονα συγκρίνουν την απόδοση, την πραγματική ταχύτητα και τα ποιοτικά χαρακτηριστικά της ευρυζωνικής τους σύνδεσης, ανά γεωγραφική περιοχή.
Στο ΥΠΕΡΙΩΝ, οι συνδρομητές αποκτούν πλήρη εικόνα για τη σύνδεσή τους καθώς:
- μετρούν, με το εργαλείο NDT, τις πραγματικές ταχύτητες πρόσβασης, κατά τη λήψη (download) και αποστολή (upload) δεδομένων, το χρόνο απόκρισης και τις απώλειες πακέτων σε συγκεκριμένη γεωγραφική περιοχή και χρονική στιγμή (π.χ. χαμηλές ταχύτητες στις ώρες αιχμής. 

     
Επίσης, συγκρίνουν την ταχύτητα που πραγματικά απολαμβάνουν με τη μέγιστη ταχύτητα που η σύνδεσή τους μπορεί θεωρητικά να υποστηρίξει, ανάλογα με την απόσταση από το πλησιέστερο αστικό κέντρο.

- ελέγχουν, με το εργαλείο Glasnost, εάν ο πάροχος περιορίζει επιλεγμένες υπηρεσίες αποτρέποντας τη βέλτιστη αξιοποίηση της ταχύτητας.
Το ΥΠΕΡΙΩΝ αναπτύχθηκε από την ΕΕΤΤ, χρησιμοποιώντας ως βάση την πλατφόρμα του Measurement Lab Partnership (M-Lab). Ακολουθώντας τις αρχές του Μ-Lab, το ΥΠΕΡΙΩΝ είναι διαθέσιμο από την ΕΕΤΤ σε μορφή ανοιχτού κώδικα, ώστε να είναι δυνατή η αξιοποίησή του από άλλες Ρυθμιστικές Αρχές ή φορείς που έχουν ήδη εκδηλώσει ενδιαφέρον.
Με την προάσπιση των δικαιωμάτων των καταναλωτών να αποτελεί κορυφαία προτεραιότητα, η ΕΕΤΤ στοχεύει, με το ΥΠΕΡΙΩΝ, στη διαφάνεια στη σχέση συνδρομητή-παρόχου, στην προστασία από αθέμιτες πρακτικές, αλλά και την ισότιμη πρόσβαση σε ανταγωνιστικές υπηρεσίες σταθερής ευρυζωνικότητας.
http://hyperiontest.gr/
Στο διαδίκτυο μπορείτε να βρείτε  και άλλα  sites που  παρέχουν Online Tests για να μάθετε  πάνω-κάτω την ταχύτητα της σύνδεσης σας στο  internet.


Speedo Dial   1) Bandwithplace. Η αρχική σελίδα μοιάζει με την οθόνη ταχυτήτων ενός αυτοκινήτου. Μπορείτε να ελέγξετε την ταχύτητα του Internet στον σταθερό και φορητό υπολογιστή, στο κινητό και στο tablet σας, με ένα απλό κλικ.

Σε μερικά δευτερόλεπτα θα έχετε απάντηση για το ποια είναι η ταχύτητα με την οποία φορτώνετε (upload) ή κατεβάζετε (download) δεδομένα. Αν θέλετε να κάνετε πιο εξειδικευμένο έλεγχο, μπορείτε να τοποθετήσετε την ακριβή σας τοποθεσία και αυτή του διακομιστή.

Στην ιστοσελίδα μπορείτε να βρείτε επίσης τρόπους για να πετύχετε μεγαλύτερη ταχύτητα καθώς και τα πιο δημοφιλή νέα για το διαδίκτυο.


    2) TestmyΣτην ιστοσελίδα αυτή μπορεί κανείς να ελέγξει την ταχύτητα με 3 διαφορετικά τεστ. Υπάρχει το αυτόματο, το τεστ για το κατέβασμα αρχείων (έως και 200 MB) καθώς και το τεστ για την φόρτωση δεδομένων.

Τα αποτελέσματα είναι έτοιμα σε λιγότερο από ένα λεπτό και έχουν την μορφή διαγράμματος. Ιδανικό για τους οπτικούς τύπους. Ο χρήστης μπορεί να ρυθμίσει και το χρονικό διάστημα μέσα στο οποίο θα ελέγχεται η ταχύτητα, έτσι ώστε να έχει μια γενική - συνολική εικόνα του ρυθμού της ταχύτητας internet.

3) Speed.io. Η ιστοσελίδα αυτή δεν θα ελέγξει μόνο την ταχύτητα αλλά θα επισημάνει και τυχόν σφάλματα στην λειτουργία των Windows. Μέσα σε ένα λεπτό η ετυμηγορία θα είναι στην διάθεσή σας. 
Στην ιστοσελίδα εμφανίζεται ένας πίνακας αποτελεσμάτων στον οποίο εκτός από τα δεδομένα, υπάρχουν και σχόλια για την κατάσταση του internet.

4)  Στο Att μπορείτε να ελέγξετε την ταχύτητα του internet καθώς και την ταχύτητα με την οποία απαιτείται για να κάνετε download και upload συγκεκριμένα αρχεία. Είναι ιδιαίτερα χρήσιμο για όποιον θέλει ξεκάθαρα αποτελέσματα μεταφρασμένα σε megabyte (MB) και λεπτά (min) - δευτερόλεπτα (sec).

5) από τη hellas online


Η εφαρμογή μέτρησης ταχύτητας καταγράφει την ταχύτητα μετάδοσης δεδομένων βάσει του πρωτοκόλου IP μεταξύ του προσωπικού σας ηλεκτρονικού υπολογιστή και του δικτύου της hellas online. Αυτό γίνεται με το κατέβασμα ενός αρχείου στον υπολογιστή σας και στη συνέχεια το ανέβασμά του στον διακομιστή. 
6)     από Cyta