νέος 3-D scanner σώματος

 
 πρώτος 3-D scanner σώματος,
Σάρκα και οστά παίρνει ο πρώτος 3-D scanner σώματος, της mPort, στην Αυστραλία. Το νέο αυτό μηχάνημα έχει την δυνατότητα να συλλάβει το σώμα γυμνό και να λαμβάνει προσωπικά δεδομένα, τα οποία αναμένεται να βοηθήσουν στην εξέλιξη των τάσεων της μόδας. Στόχος είναι να υπάρχει στα εμπορικά κέντρα σε όλες τις χώρες, κάτι το οποίο έχει δημιουργήσει ανησυχίες σχετικά με την ασφάλεια και την προσβολή της ιδιωτικής ζωής.




 
 πρώτος 3-D scanner σώματος,
Ο πρώτος από τους σαρωτές σώματος τριών διαστάσεων, μπορεί να καταγράψει το σχήμα του σώματος και να βρει το ακριβές νούμερο στα ​​ρούχα. Άρχισε να λειτουργεί στο Σίδνεϊ το Μάρτιο, μετά από μια δίκη εννέα μηνών και υπάρχει σχέδιο εξάπλωσης του σε όλη την Αυστραλία.
Η διαδικασία; Απλή! Οι πελάτες εισέρχονται στον θάλαμο, όπου εισάγουν τα στοιχεία τους.
 Στη συνέχεια, προτείνεται, να αφαιρέσουν όλα τα ρούχα του, εκτός από τα εσώρουχα, για την πλήρη υπέρυθρη σάρωση του σώματος και την καταγραφή των μετρήσεων, που λαμβάνονται συνήθως με μια μεζούρα. 
 
 πρώτος 3-D scanner σώματος,
Αυτές οι πληροφορίες συλλέγονται, δημιουργείται μια γυμνή avatar και η προσωπική πληροφορία αποθηκεύεται στην εταιρεία.

Ο διευθύνων σύμβουλος Dipra Ray σε δηλώσεις του ανέφερε ''Οι προσωπικές πληροφορίες που συγκεντρώνονται κατά τη διάρκεια της διαδικασίας είναι «ασφαλείς» και κρυπτογραφούνται για να αποτρέψουν τους χάκερ από την πρόσβαση σε προσωπικά δεδομένα''.