μυρωδάτες ειδοποιήσεις στο τηλέφωνο σας

   
Η επιλογή των ήχων ειδοποιήσεων στο κινητό τηλέφωνο (από τον ήχο κλήσης μέχρι τα μηνύματα και τις ειδοποιήσεις email) μπορεί σαφώς να βοηθήσει έναν εξωτερικό παρατηρητή να σχηματίσει άποψη για το προφίλ του κατόχου του. Ωστόσο, μία νέα συσκευή πάει ένα βήμα παραπέρα, δίνοντας μυρωδιές στις ειδοποιήσεις, για πιο αθόρυβη μεν, εύκολα αντιληπτή δε ενημέρωση του χρήστη.
Το Scentee είναι μία λευκή συσκευή η οποία εισάγεται στην υποδοχή για ακουστικά του κινητού τηλεφώνου και ψεκάζει μία μικρή δόση αρώματος κάθε φορά που έρχεται ειδοποίηση, ενώ παράλληλα ενεργοποιεί ένα μικρό φως.  




 
Το Scentee είναι μία λευκή συσκευή η οποία εισάγεται στην υποδοχή για ακουστικά του κινητού τηλεφώνου και ψεκάζει μία μικρή δόση αρώματος κάθε φορά που έρχεται ειδοποίηση, ενώ παράλληλα ενεργοποιεί ένα μικρό φως.

Σύμφωνα με δημοσίευμα των Los Angeles Times, κάθε μικρό «δοχείο» περιέχει 100 δόσεις αρώματος, και το ξαναγέμισμα κοστίζει 5 δολάρια. Η κυκλοφορία του αναμένεται στις 15 Νοεμβρίου στην Ιαπωνία.










Η συσκευή λειτουργεί τόσο με iOS, όσο και με Android. Μία ειδική εφαρμογή χρησιμοποιείται για τον καθορισμό του πότε θα ψεκάζει το άρωμά της. Όσον αφορά στα είδη αρώματος, στις διαθέσιμες επιλογές περιλαμβάνονται τριαντάφυλλο, μέντα, κάρι, κανέλα, λεβάντα, μήλο, φράουλα, καρύδα κ.α.


Μία ακόμα συσκευή


«Για παράδειγμα, ας υποθέσουμε ότι θέλετε να στείλετε ένα μήνυμα σε έναν φίλο μέσω ενός κοινωνικού δικτύου, ίσως επειδή ξέρετε ο φίλος σας είναι κουρασμένο. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτό για να στείλετε ένα χαλαρωτικό άρωμα μαζί με το μήνυμα σας. Μπορείτε επίσης να το χρησιμοποιήσετε για να προσθέσετε άρωμα στον ήχο κοινοποίηση κάθε φορά που παίρνετε ένα νέο e-mail. Πιστεύουμε επίσης ότι αυτή η συσκευή θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί με τα παιχνίδια. Θα μπορούσε να έχει όλα τα είδη των εφαρμογών, έτσι ώστε, για παράδειγμα, σε ένα παιχνίδι σκοποβολής, βολές θα μπορούσε να συνοδεύεται από τη μυρωδιά της πυρίτιδας . "
"Όσον αφορά το επιχειρηματικό μας μοντέλο, η ιδέα είναι ότι οι πελάτες θα είναι σε θέση να αγοράσει όλα τα είδη των αρωμάτων σε δεξαμενές σαν αυτό."
"Όταν ελευθερώσουμε αυτό, θα θέλαμε να προσφέρουν διάφορα είδη παιχνιδιών και κοινωνικού περιεχομένου τους εαυτούς μας. Έχουμε ήδη κυκλοφορήσει ένα SDK που συνδέει εφαρμογές και συσκευές. Έτσι, ελπίζουμε ότι οι προγραμματιστές, οι δύο εταιρείες και ιδιώτες, θα γυρίσει πολλά ιδέες σε εφαρμογές. "
"Αυτό είναι ακόμα ένα πρωτότυπο και χρησιμοποιεί την υποδοχή dock συμβατό με smartphones μέχρι το iPhone 4S. Θα θέλαμε, επίσης, να υποστηρίξει το Android τηλέφωνα, τόσο τη δική μας εκδοχή για την απελευθέρωση τον Σεπτέμβριο θα συνδεθεί στην υποδοχή ακουστικών του τηλεφώνου.