Ρομπότ αλλάζουν τα δεδομένα στις γεωργικές καλλιέργειες


  Ερευνητές στην Καλιφόρνια ετοιμάζονται να δημιουργήσουν πραγματική επανάσταση στις αγροτικές εργασίες.

Έχουν δημιουργήσει ένα ρομπότ που μπορεί να σκαλίσει και να αραιώσει ένα χωράφι με μαρούλια στον ίδιο χρόνο, που χρειάζονται τουλάχιστον είκοσι άνθρωποι για να κάνουν την ίδια δουλειά με τα χέρια.

Η αραίωση έχει να κάνει με την απομάκρυνση φυτών ή μέρους των φυτών, ώστε να δημιουργηθεί χώρος για να αναπτυχθούν τα υπόλοιπα.

Αυτό το ρομπότ-αραιωτής αποτελεί τη νέα γενιά μηχανών που θέτουν καινούργια όρια στη μηχανοποίηση των αγροτικών εργασιών.

Για παράδειγμα, τα φρούτα και τα λαχανικά που είναι πολύ ευάλωτα και θέλουν μεγάλη προσοχή για να φτάσουν ανέπαφα στην κατανάλωση, πλέον μπορούν να μαζευτούν από μηχανές, χωρίς να υποστούν καμιά ζημιά.

«Με αυτή την τεχνολογία, μπορούμε να εστιάσουμε στο κάθε φυτό και να κάνουμε πιο ακριβείς εργασίες. Μπορούμε να ρίξουμε με μεγαλύτερη ακρίβεια λίπασμα και χημικά, ακόμη και σε συγκεκριμένα φυτά.
Μπορούμε να τελειώνουμε με τα παράσιτα, χωρίς να ψεκάσουμε τα πάντα. Μπορούμε επίσης να συγκεντρώσουμε πληροφορίες. Οι δυνατότητες είναι απεριόριστες και αυτό που μπορούμε να κάνουμε, είναι να αυξήσουμε την απόδοση» ανέφερε ο Χόρχε Χερώ, διευθυντής της εταιρίας Μπλου Ρίβερ.


Η χρήση ρομπότ στην γεωργία δεν είναι καινούργια, αλλά μόνο τα συγκεκριμένα εφαρμόζουν αυτή τη νέα τεχνολογία.

Έχουν σχεδιαστεί να χειρίζονται αυτή την ευαίσθητη σοδειά με προηγμένους ανιχνευτές, εντυπωσιακά λογισμικά, ηλεκτρονικές εφαρμογές, ρομποτικά εργαλεία, ενώ υπάρχει εξαιρετική δικτύωση και υψηλής ακρίβειας GPS.

Το ειδικό αυτό ρομπότ για τα μαρούλια διαθέτει βιντεοκάμερες, καθώς και λογισμικό οπτικής αναγνώρισης που του επιτρέπει να διαγνώσει ποια φυτά πρέπει να απομακρυνθούν με μια δόση συμπυκνωμένου λιπάσματος που σκοτώνει τα ανεπιθύμητα τμήματα, ενώ ταυτόχρονα εμπλουτίζει το έδαφος.